شرح شخصيت تيپ ۳ (بازيگر /موفقيت طلب /عملگرا)
اين گروه هميشه به دنبال موفقيت و مطرح بودن هستند، ميخواهند خودشان دیده شوند و جلبتوجه كنند، نه اينكه مثل تيپ کمالگرا كار را به بهترين نحو انجام دهند بلکه هدفشان این است که مثل یک بازیگر دیده شوند. در هر کاری قرار بگيرند پيشرفت زيادي ميكنند تا حدي كه همه، آنها را ميبينند.
۱) ويژگيهاي شخصيتي تيپ ۳ (هويت، ميل به موفقيت، احساسات)
الف) هويت:
افراد تيپ ۳، خودشان را با اجتماع يا سازماني که با آن کار ميکنند، شناسايي ميکنند. ميتوانند زير هر نقابي بروند و آن را بهطور کامل نمايش دهند. يک تيپ ۳، اگر وارد جمع تازهاي شود ميتواند ظرف چند دقيقه حدس بزند که در اين جمع چه چيزي ارزش محسوب میشود و سریعاً همانند آنها عمل کند و بهمحض خروج از آن جمع و وارد شدن به جمعي ديگر، دوباره طبق سلیقههای جمع جديد رفتار کند. آنها قادرند ارزشهای گروهي که در آن قرارگرفتهاند بهخوبی ايفا کنند (رنگ عوض کنند).
غالباً افرادي خوشبین، جوان نما، باهوش، فعال و ثمربخش هستند. معمولاً در ظاهر موفق، خوش استيل، خوشرفتار، خونسرد و خوشتیپ هستند.
افراد تيپ ۳، توانايي خاصي در جلب اعتماد ديگران دارند و در اطراف خود معمولاً فضايي خوب و مثبت ايجاد ميکنند. در يک محيط کاري، فعاليت مثبت و سازندهای دارند و ارتباط و يکپارچه بودن اعضاي گروه برايشان مهم است. اين افراد قدرت زيادي در تأثیر گذاشتن روي ديگران و متقاعد کردن آنها دارند. آنها بسيار سريع و ادبی صحبت ميکنند، ديگران را به حدي تحت تأثیر قرار ميدهند که ديگران به آنها تکيه ميکنند. اصلاً نميتوان در مقابل آنچه ارائه ميدهند مقاومت کرد. آنها ميتوانند همهچیز را به آدم بفروشند.
اين افراد بهطور مادرزادي هنرپیشهاند. میدانند که به توده مردم چگونه بايد سرويس داد. آنها از صحبتهای درگوشي دوري ميکنند چون در اين حالت احساس ناامني ميکنند.
وظايف خود را بسيار ساده، مؤثر و متخصصانه انجام میدهند و اهداف مشخصي دارند و ديگران را نيز به شوق میآورند. اين افراد میتوانند سخت کار کنند و تمام انرژي خود را صرف کار بخصوصي نمايند و درزمینهٔ کار خود بسيار متخصص هستند.
در هر کاري وارد شوند، سعي ميکنند به بهترين نحو آن را به اتمام برسانند، حتي خانهداری و بچهداری آنها بهگونهای کار میکنند که ديگران تصوير میکنند که آنها در کار خود خيلي مسلط هستند.
براي موفقيت سخت تلاش ميکنند، تمام انرژي خود را صرف ميکنند تا آنچه را میخواهند به دست آورند.
هیچچیز نميتواند باعث توقف آنها در کار شود، مگر بيماري يا دخالت همسر. ولي با تصميم شخصي متوقف نمیشوند.
آنها مانند ماشين کار ميکنند و عادت به عمل کردن دارند نه احساس کردن.
اين افراد به دنبال کسب پول، دارايي، امنيت و پرستيژ و رفاه هستند.
افراد اين تيپ براي حفظ خود از تهديدها، خود را در شغل و نقش خود غرق ميکنند و اصلاً اجازه نميدهند از آنها انتقاد شود.
ايده اين افراد اين است که براي مطرحشدن بايد سخت کارکرد، نقش رهبري پيدا کرد و براي پيروزي تلاش نمود چون فقط برندگان ارزش محبت شدن رادارند.
ب) ميل به موفقيت:
آيا من موفق هستم: افراد تيپ ۳، اگر با زندگی خانوادگي شناختهشده باشند، زمان و انرژي خود را صرف خانواده ميکنند.
افراد تيپ ۳، اگر با ايده صميميت شناختهشده باشند، سخت تلاش ميکنند تا یک شريک صمیمی.
افراد تيپ ۳، اگر باکار شناختهشده باشند، وقت زيادي را براي خانواده و يا عشق ندارند.
اين افراد اهل عمل بوده و مستقیماً از فکر به عمل میپردازند.
افراد تيپ ۳، مدام در حال سنجش اين موضوع هستند که آيا من موفق هستم؟ آيا پيشرفت کردهام؟ مدام به دنبال ترقي و جوياي نام و مقام هستند.
ازنظر آنها زندگي يک ميدان رقابت است که بايد در آن پيروز شد، به هر قيمتي بايد برنده بود. تمام نيروي خود را براي موفقيت و کسب آنچه موردنظرشان است، صرف ميکنند.
نياز به تبليغ خود: آنها باعلاقه در مورد موفقيتها و کارهاي در دست انجام و نشانهای افتخار خود صحبت ميکنند، آنقدر براي خود تبليغ ميکنند تا تشويق و تحسين ديگران را به دست آورده و مقبوليت پيدا کنند.
اين افراد نيز همانند افراد تيپ ۲، احتياج به تشويق و تعريف دارند، اگرچه از ظاهرشان اين را نميشود فهميد.
جذاب بودن در چشم ديگران: به دنبال آن هستند که در چشم ديگران ازنظر فيزيکي جذاب باشند، اگر شريک جنسي اين افراد از کسی خوشش بيايد، سعي ميکنند خود را مانند آن شخص کنند.
وحشت از عدم موفقيت: بزرگترین تلاش تيپ ۳، قابل يا باکفایت بودن است. هیچچیز غمگینانه تر از يک تيپ ۳ ناموفق نيست. ۳ هاي آزاد نشده، مثل طاعون از عدم موفقيت وحشت دارند.
اگر يک تيپ ۳، مغلوب شود به سه مکانيسم تدافعي روي میآورد:
۱- از اين شکست بهعنوان قسمتي از يک پيروزي و موفقيت ياد میکند.
۲- غالباً گناه را به گردن ديگران میاندازد.
۳- بهسرعت موضوع شکست را رها کرده و پروژه ديگري را شروع ميکند که ميداند صد درصد در آن موفق میشود.
گاهی فشار هميشگي براي موفقيت آنها را به گناه ريشهاي خود يعني دروغ و ريا هدايت میکند. آنها نياز بيمارگونهاي به برتري داشتن و پيشي جستن دارند. اين افراد اگر نتوانند موقعيت و احترام به دست آورند، دچار اضطراب شديدي ميشوند.
ج) احساسات:
مشکل با احساسات: در ميان تیپهای مختلف شخصي، اين افراد بيشترين مشکل را با احساسات خوددارند. آنها درواقع به خودشان نيز دروغ ميگويند و احساساتشان براي خودشان هم قابلتشخیص نيست.
بستهبندي مهمتر از محتوا: يک فرد تيپ ۳، علاقهای به عميق بودن ندارند. ازنظر آنها بستهبندی بايد خوب باشد، محتوا مهم نيست.
تلهاي که افراد تيپ ۳، در آن محبوس هستند، «تکبر و غرور» است.
احساسات مانع موفقيت است: يک فرد تيپ ۳، احساساتش را پژمرده ميکند و ممکن است اصلاً نداند که چه حالي دارد؟ ازنظر او احساسات مانع نتيجهگيري و سازماندهی ميشود، بنابراين يک فرد تيپ ۳ آنها را بلوکه ميکند و از آنها چشمپوشی مينمايد.
گريه نميکنند: اين افراد بهندرت گريه ميکنند، اما گهگاه ممکن است بهشدت اشک بريزند و اين باعث تعجب ديگران میشود.
ترس از بيماري و پيري: براي يک شماره ۳، بيماري و پيري بسيار تهديد کنند است، چون در آن زمان، چيزي ندارند که عرضه کنند.
از افراد احساساتي و ناموفق بيزارند: اين افراد آدمهای ناموفق را تحمل نميکنند و همچنين افرادي را که اجازه ميدهند احساسات و هيجاناتشان آنها را از پاي درآورد، تحمل نميکنند.
عشق در عمل: آنها عشق را از طريق عمل ابراز ميکنند و زمان زيادي را براي صرفاً «باهم بودن» اختصاص نميدهند.
۲) نشانههای رفتاری و شخصیتی تیپ سه (موفقیت طلب):
- در هر موقعيتي ميتوانند بهراحتی شبيه همان موقعيت شوند. چون هدف برايشان مهم است و اهميتي ندارد كه چگونه به آن ميرسند.
- اهداف بسيار مشخصي دارند و دقیقاً ميدانند چه ميخواهند. بهشدت براي آن تلاش ميكنند.
- كارها را به نحو احسن انجام ميدهند تا به موفقيت برسند و مطرح شوند درحالیکه تيپ يك كارها را درست انجام ميدادند كه سرزنش نشوند يعني رفتارشان ممكن است در ظاهر يكي باشد اما هدفشان متفاوت است.
- در درونشان به دنبال پول، دارايي، امنيت، رفاه، پرستيژ، موقعيت اجتماعي، شهرت و پيشرفت هستند.
- مهمترین مشغله ذهني آنها اين است كه آيا من موفقم؟ درحالیکه افراد تيپ يك فقط خوب بودن برايشان مهم بود نه موفق بودن. زندگي را يك ميدان رقابت ميدانند كه بايد در آن برنده شوند. دوست دارند به خاطر موفقیتهایشان تشويق و تحسين شوند.
- افراد تيپ ۳، خودشان را با اجتماع يا سازماني که با آن کار ميکنند، شناسايي ميکنند. ميتوانند زير هر نقابي بروند و آن را بهطور کامل نمايش دهند. يک تيپ ۳، اگر وارد جمع تازهاي شود ميتواند ظرف چند دقيقه حدس بزند که در اين جمع چه چيزي ارزش محسوب میشود و سریعاً همانند آنها عمل کند و بهمحض خروج از آن جمع و وارد شدن به جمعي ديگر، دوباره طبق سلیقههای جمع جديد رفتار کند.
- آنها قادرند ارزشهای گروهي که در آن قرارگرفتهاند بهخوبی ايفا کنند. ميدانند که به توده مردم چگونه بايد خدمت رساند.
- غالباً افرادي خوشبین، جوان نما، باهوش، فعال و ثمربخش هستند. معمولاً در ظاهر موفق، خوش استيل، خوشرفتار، خونسرد و خوشتیپ هستند.
- افراد تيپ ۳، توانايي خاصي در جلب اعتماد ديگران دارند و در اطراف خود معمولاً فضايي خوب و مثبت ايجاد ميکنند. در يک محيط کاري، فعاليت مثبت و سازندهای دارند و ارتباط و يکپارچه بودن اعضاي گروه برايشان مهم است.
- اين افراد قدرت زيادي در تأثیر گذاشتن روي ديگران و متقاعد کردن آنها دارند. آنها بسيار سريع و ادبی صحبت ميکنند، ديگران را به حدي تحت تأثیر قرار ميدهند که ديگران به آنها تکيه ميکنند. اصلاً نميتوان در مقابل آنچه ارائه ميدهند مقاومت کرد. آنها ميتوانند همهچیز را به آدم بفروشند.
- آنها از صحبتهای درگوشي دوري ميکنند چون در اين حالت احساس ناامني ميکنند.
- وظايف خود را بسيار ساده، مؤثر و متخصصانه انجام میدهند و اهداف مشخصي دارند و ديگران را نيز به شوق میآورند. اين افراد میتوانند سخت کار کنند و تمام انرژي خود را صرف کار بخصوصي نمايند و درزمینهٔ کار خود بسيار متخصص هستند.
- در هر کاري وارد شوند، سعي ميکنند به بهترين نحو آن را به اتمام برسانند، حتي خانهداری بچهداری آنها بهگونهای کار ميکنند که ديگران تصوير میکنند که آنها در کار خود خيلي مسلط هستند.
- براي موفقيت سخت تلاش ميکنند، تمام انرژي خود را صرف ميکنند تا آنچه را میخواهند به دست آورند.
- هیچچیز نميتواند باعث توقف آنها در کار شود، مگر بيماري يا دخالت همسر. ولي با تصميم شخصي متوقف نمیشوند.
- آنها مانند ماشين کار ميکنند و عادت به عمل کردن دارند نه احساس کردن.
- اين افراد به دنبال کسب پول، دارايي، امنيت و پرستيژ و رفاه هستند. ايده اين افراد اين است که براي مطرحشدن بايد سخت کارکرد، نقش رهبري پيدا کرد و براي پيروزي تلاش نمود؛ چون فقط برندگان ارزش محبت شدن رادارند.
- افراد اين تيپ براي حفظ خود از تهديدها، خود را در شغل و نقش خود غرق ميکنند و اصلاً اجازه نميدهند از آنها انتقاد شود.
- تیپ سهها از داشتن اوقات فراغت اجتناب ميکنند، زيرا در اين اوقات احساسات شخصيشان به آگاهي آمده و مانع ادامه کار به شکل مناسب ميگردد. آنها فعاليت و رقابت را به استراحت ترجيح ميدهند و درمجموع آدمهای پرمشغلهاي هستند و عادت دارند چند کار را باهم انجام دهند
۳) وجوه مثبت تیپ۳:
کار، سرزندگي، صداقت: وقتي سرگرم کار و موفقیت میشوند، خود را فراموش ميکنند. نقطه مثبت اين امر احساس سرزندگي و صداقت است.
توانائي بالا براي کار: آنها شوقوذوق مسري براي فعاليت و اهداف آينده ايجاد ميکنند. توانايي بالايي براي کار کردن دارند. ميتوانند ديگران را به حداکثر سطح توانايي و هوش خود برسانند.
نياز به يادگیری: يک نياز هميشگي براي يادگرفتن و فعالیتهای ضدافسردگی دارند. خود را بهطور مؤثري ابراز ميکنند.
علاقهمند به حمايتهاي اجتماعي: علاقه به حمايت از برنامههای اجتماعي است که به مردم کمک ميکنند.
۴) نقاط ضعف تیپ۳:
- وحشت از عدم موفقيت: بزرگترین تلاش تيپ ۳، قابل يا باکفایت بودن است. هیچچیز غمگینانه تر از يک تيپ ۳ ناموفق نيست. ۳ هاي آزاد نشده، مثل طاعون از عدم موفقيت وحشت دارند و اگر يک تيپ ۳، مغلوب شود به سه مکانيسم تدافعي روي میآورد:
۱- از اين شکست بهعنوان قسمتي از يک پيروزي و موفقيت ياد میکند.
۲- غالباً گناه را به گردن ديگران میاندازد.
۳- بهسرعت موضوع شکست را رها کرده و پروژه ديگري را شروع ميکند که ميداند صد درصد در آن موفق میشود.
- فشار هميشگي براي موفقيت: اين فشار «هميشه بايد موفق بود»، آنها به گناه ريشهاي خود يعني دروغ و ريا هدايت میکند. آنها نياز بيمارگونهاي به برتري داشتن و پيشي جستن دارند.
اين افراد اگر نتوانند موقعيت و احترام به دست آورند، دچار اضطراب شديدي ميشوند.
- مشکل با احساسات: در ميان تیپهای مختلف شخصي، اين افراد بيشترين مشکل را با احساسات خوددارند. آنها درواقع به خودشان نيز دروغ ميگويند و احساساتشان براي خودشان هم قابلتشخیص نيست.
- بستهبندي مهمتر از محتوا: يک فرد تيپ ۳، علاقهای به عميق بودن ندارند. ازنظر آنها بستهبندی بايد خوب باشد، محتوا مهم نيست.
- تلهاي که افراد تيپ ۳، در آن محبوس هستند، «تکبر و غرور» است.
- احساسات مانع موفقيت است: يک فرد تيپ ۳، احساساتش را پژمرده ميکند و ممکن است اصلاً نداند که چه حالي دارد؟ ازنظر او احساسات مانع نتيجهگيري و سازماندهی ميشود، بنابراين يک فرد تيپ ۳ آنها را بلوکه ميکند و از آنها چشمپوشی مينمايد.
- گريه نميکنند: اين افراد بهندرت گريه ميکنند، اما گهگاه ممکن است بهشدت اشک بريزند و اين باعث تعجب ديگران میشود.
- ترس از بيماري و پيري: براي يک شماره ۳، بيماري و پيري بسيار تهديد کنند است، چون در آن زمان، چيزي ندارند که عرضه کنند.
- از افراد احساساتي و ناموفق بيزارند: اين افراد آدمهای ناموفق را تحمل نميکنند و همچنين افرادي را که اجازه ميدهند احساسات و هيجاناتشان آنها را از پاي درآورد، تحمل نميکنند.
- عشق در عمل: آنها عشق را از طريق عمل ابراز ميکنند و زمان زيادي را براي صرفاً «باهم بودن» اختصاص نميدهند.
خودبزرگبین، بیاحساس و بیعاطفه، بیشازحد پرکار، باسیاست و حسابگر، متظاهر و بازيگر از دیگر خصوصیات این گروه محسوب میشود.
۵) تاریخچه خانوادگی:
افراد تيپ ۳ در کودکي به خاطر خودشان، مورد عشق و محبت واقع نشدهاند، بلکه به خاطر موفقيتها و نتايج عملکردشان جايزه گرفتهاند. آنها تا وقتیکه تواناییهای خود را ثابت کردهاند، يا در مسابقهاي برندهشدهاند يا امتيازي کسب کردهاند، مورد تشويق واقعشدهاند. بهتدریج موفقيت و پيروزي ایدئال آنها شده است و با خود گفتهاند: زماني خوبم که برنده باشم.
ياد گرفتهاند که تائید و عشق، با موفقيت حاصل میشود و ارزش فرد به کاري است که انجام داده است.
يک تيپ ۳، داستان زندگي دوران کودکي خود را اینگونه شرح میدهد:
مادري داشتم که بسيار علاقهمند به امور رياستي بود، ۴ خواهر و برادر بافاصله سني کم بوديم، در مورد عشق و محبت زياد صحبت میشد ولي تماس عاطفي زيادي وجود نداشت. مدام در پي چيزي بودم که موردتوجه مردم باشد، هر موفقيتي پایهای براي موفقیتهای آينده بود. من بايد کار بيشتري انجام ميدادم، ارزش من به کاري بود که آن روز انجام داده بودم.
۶) تشریح مراکز احساسی، ذهنی و حرکتی تیپ۳:
همانگونه که در قسمتهای قبل اشاره شد، در اينياگرام تیپهای شخصيتي به سه مرکز اصلي تقسيم میشوند (۱- احساسی ۲- ذهنی ۳- حرکتی) که اين سه مرکز با سه نياز (۱- دوست داشته شدن ۲- امنیت ۳- استقلال) و سه احساس (۱- غم ۲- ترس ۳- خشم) مربوط میباشند. جدول زیر ارتباط تیپهای شخصیتی با مراکز اصلی و همچنین احساسات و نیازهای هر تیپ تشریح گردیده است:
تيپ شخصيتی | مراكز اصلی | احساس | نياز |
۳ | مراکز احساسی | غم و تأسف | دوست داشته شدن |
همه ما انسانها به هر سه مرکز احساسي، ذهني و حرکتي نياز داريم ولي معمولاً عملکرد يکي از اين مراکز در ما فعال است. زماني که يکي از اين مراکز آنقدر قوي است که بر مراکز ديگر غالب ميشود عدم تعادل رفتاري در فرد به وجود ميآيد که بهصورت افراط وتفریط خودش را نشان ميدهد و زماني که اين سه مرکز باهم هماهنگي دارند فرد احساس يگانگي، تعادل و آرامش خواهد داشت.
مرکز احساسي:
- هوش هيجاني بالايي دارند.
- بهخوبي با افراد ارتباط برقرار ميکنند و آنها را میفهمند.
- به دنبال رقيب هستند، حتي اگر وجود خارجي نداشته باشند بهصورت ذهني براي خود میسازند.
- به دنبال دوست داشتن و دوست داشته شدن هستند.
- ارتباط داشتن با ديگران از مهمترین نيازهاي آنهاست.
مسئله اصلي اين سه تيپ شخصيتي «هويت کاذبي» است که بهمنظور دفاع از هويت اصلي و ارزش فردي خود انتخاب کردهاند.
تيپ ۳ ← هويتش وابسته به دستاوردها و موفقیتهایش است.
درتیپ ۳ احساسات شخص را هدايت ميکند، به تعبيري مرکزيت آنها بر پايه احساس است، در مورد عواطف صحبت ميکنند و قطع عاطفي براي آنان بسيار دشوار است.
اين تیپها بسيار تمايل به برقراري ارتباط با ديگران دارند و تأمین نظر ديگران برايشان اهميت دارد. حسهای همدردي خيلي قوي با ديگران دارند و حرفهای ديگران برايشان اهميت دارند. اين افراد خشمشان را سرکوب کرده و ابراز نميکنند ولي از درون احساس تهي بودن ميکنند. علیرغم اين خلأ خودشان را خيلي با اعتمادبهنفس و اجتماعي نشان ميدهند. در واقعیت هم البته اين افراد موجودات کاملاً اجتماعي هستند.
مدیر (بازیگر) در سمت راست دايره قرار ميگيرند اولين احساسشان در برابر ترس يك ابهام است. آنها درزمانی که میترسند نميدانند كه چه احساسي دارند و سردرگماند.
تیپهای قلبي، انسانهایی هستند که از بيرون هدایتشده و آرامش و آسايش آنها درگرو اين است که از بيرون چگونه به آنها عکسالعملی نشان داده میشود. همه آنها نقطه مشترکشان توجه است.
اعضاي حسي اين افراد لامسه و چشايي است يعني افراد لمسي هستند.
۷) دو سردیگر تیپ سه :
بازیگران در حالت آرامش و احساس امنیت بهسوی وجوه مثبت تیپ ۶ حرکت میکند در این هنگام زمان بیشتری را با خانواده و دوستان سپری کرده و اهمیت بیشتری به موفقیت گروهی داده و انتقادپذیرترمی شوند. افراد تیپ ۳ در شرایط فشار به سمت وجوه منفی تیپ۹ حرکت میکنند.
در این هنگام دچار بیعاطفگی، مسامحهکاری، شده و وقت خود را باکار بیشازحد یا خواب زیاد سپری میکنند. همچنین پرخوری، مصرف سیگار، الکل و… از واکنشهای این تیپ در شرایط فشار یا عصبی است.
۸) محیط های کاری جذاب برای بازیگران:
شغلهایی که مستلزم تلاش و ساعات طولاني کار باشند، مانند فروشندگي، مديريت، تبليغات، بستهبندی، مغازهداری، محيطهاي توأم با رقابت.
۹) محیط های کاری غیر جذاب:
کارهايي که آينده محدودي داشته باشند. کارهايي که پرستيژ ندارند. کارهايي که نياز به دروننگری و آزمايش و خطا داشته باشند. کارهايي که براي رسيدن به مقصود، زمان طولاني نياز دارند.
۱۰) راههای رشد شخصیت تیپ۳:
– تحمل سقوط و ناکامي و نرسيدن به هدف.
– ياد بگيرد که توقف کند، زمان را براي هيجانات و عقايد واقعي خود صرف کند (براي مدتي کار نکند).
– روبرو شدن با بهارخوابهایی که باعث نياز آنها به فعاليت دائمي میشود.
– توجه داشتن به اين نکته که ديگران اعمال مرا میبینند، نه خود مرا!
– سعي در نشان دان هيجانات و احساسات خود.
– ايجاد موقعيتي براي سکوت و انزوا، جايي که هیچگونه بازتابي از تحسين و تشویق وجود ندارد.
– انجام تمرينات مديتيشن (بهترين درمان براي آنها). فقط بايد وجود خود را دريابد.
– روبرو شدن با نقاط ضعف خود و اعتراف به اينکه دروغ گفتم.
– استفاده از موقعیتهای بيماري بهعنوان هشدار و شانسي براي تغيير خود.
– بايد ياد بگيرد که گاهي بايستد و از موفقيتها دست بردارد.
– بايد ياد بگيرد که بيشتر به نداهاي دروني خود گوش دهد تا اينکه به دنبال تحسين و تشويق ديگران باشد.
– وظايفي را به عهده بگيرد که در آنها کارها، کوچک ولي مستلزم صبر و حوصله باشند که هيچ نتيجه بزرگ فوري در پي ندارند.
– قبول دلتنگی خود براي عشق.
– دست برداشتن از تکبر.
– صرفنظر کردن از پول، مقام و قدرت براي ايجاد امنيت.
– نامگذاری احساسات خود.
– توجه به احساسات خود در حين کار کردن.
– تيپ ۳، زماني تواناییهای اصلي خود را پيدا میکند که خودش را بشناسد، دروغهای کوچک و بزرگ زندگي خود را ببيند و روي آنها سرپوش نگذارد.
با سپاس
سایت خودآموز توسعه فردی، توسعه کسب وکار و کارآفرینی
در قسمت بعد به تشریح تیپ ۴ یا هنرمند میپردازیم.
برای مطالعه قسمتهای قبلی به آدرسهای زیر مراجعه فرمایید:
تشریح مراکز احساسی، ذهنی و حرکتی اینیاگرام